Lanči novi predsjednik Lenova za EMEA

Objavjeno: 03.04.2012.
Lanči novi predsjednik Lenova za EMEA
Lanči je bivši generalni direktor kompanije Acer, a na vodeće mjesto u Lenovu za EMEA region dolazi sa ciljem da kompaniju pozicionira među tri najveće računarske kompanije do 2013. godine, reako je on. „Prošla godina bila je haotična i nesigurnost je bila prisutna na tržištu računara za veliki broj kompanija, ali mi smo ostali dosledni svojoj strategiji – da štitimo i razvijamo svoje nasleđe THINK poslovanja, i da istovremeno osvajamo nova tržišta, u potrošačkom segmentu,” rekao je Lanči, čiji mandat predsednika za EMEA region zvanično počinje 2. aprila.

„Visoko smo pozicionirani u Rusiji i Nemačkoj u potrošačkom segmentu i naša strategija za ovu godinu je predstavljanje IDEA potrošačkih proizvoda u mnogo više zemalja širom regiona EMEA.”

On je rekao i da je ovaj region strateški bitan za kompaniju.

„ Moramo održati primat u oblasti komercijalnih računara s obzirom na to da smo broj jedan u svijetu u oblasti komercijalnih računara, dok brzo širimo svoje prisustvo u potrošačkom i sektoru malih i srednjih preduzeća širom regiona. To će nam pomoći da ostvarimo 10 odsto tržišnog udjela u 10 najnaprednijih zemalja EMEA regiona i realizujemo svoj dugoročni cilj i nađemo se među tri najuspešnije računarske kompanije u regionu EMEA”, rekao je Lanči.

Inače, Lenovo je reorganizovao kompaniju i stvorio četiri nove geografske teritorije, EMEA, APLA (područje Azija i Pacifika i Latinske Amerike), Kina i Severna Amerika, kako bi se efikasnije fokusirao na poslovanje na ovim teriorijama, kažu iz ove kompanije, a imenovanje Lančija dio je procesa reorganizacije.