Mario Kart Tour multiplayer je mobilna funkcija na koju smo čekali

Objavjeno: 09.03.2020.
Mario Kart Tour multiplayer je mobilna funkcija na koju smo čekali

Ali Mario Kart Tour još uvek nedostaje jedna stvar: glasovno ćaskanje.

Mario Kart Tour, mobilna igra Nintendo-a i DeNA-e, bila je radost za igranje od njenog predstavljanja u septembru 2019. godine, ali je na kraju dodala dugo očekivanu funkciju koja je bila u srži franšize: multiplayer.

Testirali smo ga uoči 8. marta na datum izlaska u 11 časova i možemo da potvrdimo da zaista čuva klasični trkački DNK svojih verzija konzola ... što naravno znači da će prijateljstva biti postavljena na test - budući da lokalni multiplayer radi. Ako niste igrali Mario Kart Tour, kontrole su pojednostavljene za displeje smartfona: dok uređaj držite vertikalno, povucite prst ulevo ili udesno da biste upravljali. Ako ste preuzeli predmet, koristite ga dodirivanjem ekrana. To je to! Ostatak gameplay-a prati Mario Kart konvencije o trkama.

Lako je upasti u igru sa igračima u blizini: ako pokrenete prilagođenu igru, oni će popuniti listu zajedno sa prijateljima sa kojima ste povezani na vašem Nintendo nalogu (potreban za igranje, ali besplatan).

Takođe možete brzo da stanete u red na standardnom meču za više igrača: svi igrači globalno igraju isti kup (izbor traka), koji se rotira na svakih 15 minuta. To je brz i prljav način za popravljanje problema, a pretpostavljamo da bi moglo biti lakše na Nintendovoj pozadini isporučiti identične slučajeve mečeva širom sveta. Ali takođe štedi vreme od preispitivanja sa podešavanjima.

Možete se usmeravati prema sadržaju svog srca tako što ćete napraviti prilagođenu igru koja će vam omogućiti da promenite opcije predmeta, listu kupa i brzine (50cc, 100cc i 150cc).

Najbrža brzina od 200cc dostupna je samo igračima koji su kupili Gold Pass - uslugu pretplate za 5 USD mesečno za igru koja takođe dodaje poklone, značke i izazove u valuti igre. To je opciono - bez njega igrači i dalje mogu da stanu u red na one Standardne trke kao i multiplayer u stvarnom vremenu.

 

Što se tiče trkača, možete birati onoga koga biste otključali u režimu za jednog igrača kroz rotacije događaja dvonedeljno - oni se obično sastoje od malo različitih varijanti karaktera, kao i karte i jedrilica koje možete zaraditi.

Još uvek nema drajvera ili stavki specifičnih za više igrača - niti jednog koji će Nintendo potvrditi - niti su razgovarali o tome da li će popularni način borbe doći na Mario Kart Tour. To bi moglo biti malo teže s obzirom na vertikalno orijentisanu postavku igare, ali to je fascinantna ideja, posebno jer je Nintendo napravio ozbiljno autentično iskustvo za više igrača koje i izgleda kao Mario Kart sa konzola.

Članovi ekipe Mario Kart Tour pružili su TechRadar-u analizu mulitiplayer-a, i svi smo krenuli head-to-head na nekoliko trka. Iako smo svi bili u sobi, tim je spojio raznovrstan raspored telefona (igrali smo na iPhoneu 6) na tri različita hotspota, kako bi simulirali različite (tj. ne samo lokalni WiFi) veze, i nije bilo problema sa povezivanjem.

Igrači koji su se rano postavili u red čekali su dok se svi nisu učitali u igru, a trke su nastavile tako simultano da su se  osjećale identično kao i na konzoli. Što je još jedan način da kažemo da se konkurencija zagrejala. I dok je ovo bila sjajna zabava u sobi, to nas je nateralo da molimo Nintendo-a da doda jednu stvar: glasovno ćaskanje kako bi se pravilno javili svojim kolegama trkačima.

Iako glasovni komentari nisu osobina koju je Nintendo dodao u prošlosti (čak ni na igrama na konzolama), ovaj dodatak obeležava prvi put da je gejming gigant istražio multiplayer pametnog telefona u realnom vremenu, tako da bi možda Nintendo bio pouzdaniji kada bi znao da su drugi igrači podjednako željni ove funkcije.

Izvor: TechRadar