Nekada neizbježna aplikacija se vraća na velika vrata

Objavjeno: 23.07.2024.
Nekada neizbježna aplikacija se vraća na velika vrata

Sredinom 2023. godine, Vinamp je ponovo oživio svoju veb verziju. Servis je kod korisnika izazvao pomiješana osjećanja, jer nije imao opciju lične reprodukcije media sadržaja, a fokusirao se na poslovni model sa direktnom pretplatom, pod nazivom „Fanzone“.

Servis je, prema svemu sudeći, za kasnije planirao lokalnu reprodukciju sadržaja i integraciju striminga trećih strana.

Lama Grupa, kompanija koja stoji iza oživljavanja Vinampa, nedavno je u rad pustila mobilnu aplikaciju nekada popularnog media plejera, a dostupna je za Android i iOS.

Vinamp aplikacija za Android i iOS omogućava puštanje muzike, podkasta kao i VInamp radio stanica. Moguće je puštanje kupljene muzike/pjesama, ali i sopstvenih koje su uskladištene u klaudu ili lokalno.

Za slušanje muzike nije potrebna pretplata, ali ni aktivna internet konekcija a nostalgičnima će se svidjeti to što je od originalnog Vinamp plejera pozajmljen ugrađeni „equilizer“.

Nažalost, aplikacija nema mogućnost preuzimanja i instaliranja eksternih skinova – opcije koja je krasila stari plejer i kojom ste mogli da premaskirate Vinamp po svojoj volji.

Ipak, autori aplikacije obećavaju promjene i brz ritam nadograđivanja Vinampa za mobilne uređaje. Do kraja godine nas očekuju i nove funkcija kao i različita dizajnerska rješenja aplikacije.

Izvor: nezavisne