Nintendo na prodavnici, jabuka u ruci

Objavjeno: 19.04.2024.
Nintendo na prodavnici, jabuka u ruci

Besplatni emulator je zvanično i besplatno dostupan na Apple AppStore platformi. Delta bi trebalo da se nalazi u svakoj prodavnici, osim u onima koje pripadaju zemljama Evropske unije. Ukoliko niste te sreće da živite u Srbiji, emulator biste mogli da preuzmete na novom, nedavno otvorenom tržištu za third-party aplikacije AltStore, koji predstavlja novi način za legalni sideload aplikacija.

Delta predstavlja prvi odobren emulator igara za iPhone, što predstavlja početak „prekretnice”. Emulator nudi širok spektar emulacije konzola, počevši od originalne NES do Nintendo 64, obuhvatajući usput i Sega Genesis. Programer emulatora Rajli Testut (Riley) je izjavio i potvrdio da je aplikacija na dvije varijante prodavnica identična. Aplikacija prikazuje dugmiće na ekranu, koji menjaju svoj raspored i izgled, kako bi dosledno imitirali i predstavili okruženje sistema koji emulirate.

 

 

Podržani su i Bluetooth kontroleri poput Xbox One Series S ili PlayStation 5, a aplikacija vam omogućava da prilagodite raspored komandi i dodate dugme za brzo snimanje igre („pauziranje” stanja), ili prečicu za preskakanje scena u igri, kao i van (intro, prikazivanje logoa). Delta je čak kompatibilna sa alternativnim metodama slanja ulaznih komandi, poput žiroskopa u igri WarioWare: Twisted! ili kontrola mikrofonom za Nintedno DS naslov Phoenix Wright: Ace Attorney.

 

 

Upotpunjeniji doživljaj pružaju i baze podataka, koje svojim sveobuhvatnim diverzitetom prilagođavaju naslovne strane, a korisnicima je takođe omogućena sloboda uvoza skinova za kontrolere, gde je kreativnijim prepušteno i stvaranje novih. Multiplayer do četiri igrača postoji za NESSNES Nintendo 64, a igranje na većim ekranima ostvaruje se funkcionalnošću AirPlay.

 

 

Vjerovatno najbolje „doterano” iskustvo emulacije na iPhone uređajima je prvi put objavljeno 2019. godine, zajedno sa tadašnjom jailbreak alternativom — AltStore.

 

Izvor: svetkompjutera