Nothing Phone (2) dobio novo ažuriranje fokusirano na kameru

Objavjeno: 06.08.2023.
Nothing Phone (2) dobio novo ažuriranje fokusirano na kameru

Nothing Phone (2) dobio je svoje prvo ažuriranje, koje je donijelo mnoga poboljšanja vezana za kameru, sredinom jula, prije nego što je većina ljudi uopšte imala jedan u svojim rukama. Evo nas, samo nekoliko nedjelja kasnije, a kompanija već uvodi dodatno ažuriranje za svoj najnoviji uređaj.

Ovaj takođe dolazi sa dosta poboljšanja fokusiranih na kameru, i nosi oznaku Nothing OS 2.0.2. Hajde da vidimo šta je unutra.

Dobijate bolju jasnoću fotografije u režimu od 50 MP, bolju stabilnost i kontrast prilikom snimanja video zapisa, poboljšani kvalitet fotografija pri slabom osvetljenju, bolji kontrast, poboljšani bokeh, optimizovanu jasnoću lica u režimu portreta i veću brzinu HDR obrade.

Selfi kamera takođe dobija poboljšanu jasnoću fotografije, poboljšani kvalitet pri slabom osvetljenju i bržu HDR obradu.

Nove funkcije uključuju isključivanje aplikacija na telefonu kada dostigne svoju temperaturnu granicu, prefinjeni prikaz prazne baterije kada je telefon isključen i nove, različite ikone dodane za svaki od Nothing audio proizvoda u kontroli jačine zvuka.

Ažuriranje uključuje sigurnosne zakrpe iz jula 2023., novu snagu povratne informacije pri kucanju, poboljšani odziv ekrana osjetljivog na dodir i pouzdanost mreže za „više globalnih operatera“, poboljšane performanse nekih igara kada se igraju u HDR-u i ukupno poboljšanje stabilnosti sistema.

Problemi sa Dirac Audio-om, Google Wallet-om i brzim postavkama za Bluetooth su riješeni, kao i problem koji je uzrokovao nereagiranje ‘double tap to wake’. Nećete se iznenaditi kada saznate da su primijenjene i „druge opšte ispravke grešaka“.

Da biste dobili ažuriranje, idite na Postavke > Sistem > Ažuriranje sistema na vašem Nothing Phone (2).

Izvor: it-mixer