Nothing sprema jeftiniju verziju "rivala iPhone-a"

Objavjeno: 26.12.2023.
Nothing sprema jeftiniju verziju "rivala iPhone-a"

Brend Nothing Phone najviše je poznat po svom osnivaču Karlu Peju, koji je učestvovao i u osnivanju popularnog OnePlusa.

Do sada, dva Nothing telefona su predstavljena, a zovu se jednostavno Nothing Phone 1 i Nothing Phone 2. Za drugi model koji se pojavio sredinom ove godine, Pei je rekao kako je u pitanju zapravo alternativa za iPhone.

Dok za sredinu sledeće godine pripremaju treći model iz ove serije, kompanija priprema i jeftiniju verziju modela 2 - Nothing Phone 2a.

Zvanično, nema previše informacija o ovom telefonu, ali zahvaljujući platformi X saznali smo šta možemo da očekujemo od ovog uređaja čija bi cijena trebalo da iznosi oko 400 dolara.

Telefon će imati ekran dijagonale 6,7 inča uz 120HZ frekvenciju osvežavanja, a pokretaće ga Dimensity 7200, uz 8GB RAM-a i 128GB prostora za skladištenje podataka, sa tim da možemo očekivati i verzije sa više memorije.

Pozadi bi trebalo da budu dve kamere rezolucije 50MP, dok je s prednje strane 16MP selfi kamera. Telefon će se isporučivati sa Nothing OS-om, verzijom 2.5 koja je bazirana na Androidu 14.

 

Telefon koji je "procureo" na društvene mreže, navodno predstavlja primjerak za testiranje proizvodnog procesa, a takvih se malo proizvede. Šta je konkretno ova kompanija pripremila, trebalo bi da saznamo najkasnije krajem februara 2024.

Izvor: b92