Nova generacija popularne narukvice stigla globalno! – Poznata i cijena

Objavjeno: 27.09.2023.
Nova generacija popularne narukvice stigla globalno! – Poznata i cijena

U četvrtom mjesecu ove godine, Xiaomi je u Kini predstavio Xiaomi Smart Band 8. Pet mjeseci poslije toga, kineska kompanija je napokon ovaj uređaj predstavila i za globalnu publiku.

Xiaomi Smart Band 8 stiže kao nasljednik Xiaomi Smart Band 7 i zadržava njegov dizajn. Kada je riječ o cijeni, Xiaomi Smart Band 8 će na Starom kontinentu koštati 40 EUR.

Xiaomi Smart Band 8 specifikacije

Ovaj pametni sat, odnosno narukvica posjeduje modul u obliku pilule, koji sadrži 1,6-inčni AMOLED ekran. Stopa osvježavanja ekrana je 60 Hz, a maksimalna svjetlina 500 nita. Tu je i podrška za Always On Display, a Xiaomi će ponuditi veliki izbor watchface-ova.

Nova generacija pametne narukvice donosi promjenu koncepta remena. Naime, Xiaomi je odlučio prepoznatljivi remen odbaciti u korist remena različitih veličina i vrsta, ovisno o željama korisnika. Dodatno, može se koristiti i kao privjesak, te staviti i na cipelu, odnosno na pertle.

Iz Xiaomija su na predstavljanju naveli da će Band 8 pružiti 16 dana trajanja baterije sa jednim punjenjem. Ova pametna narukvica u potpunosti će se napuniti za 60 minuta, naveli su iz kineske kompanije.

Band 8 dolazi i s ugrađenim igrama, kao što su Sudoku i 2048, a uz povezivanje s pametnim telefonom, ponudit će i obavještenja s telefona, prikaz vremenske prognoze i još mnogo toga. Band 8 posjeduje senzor za mjerenje nivoa kisika u krvi. Tu je i senzor otkucaja srca, praćenje spavanja, praćenje menstrualnog ciklusa kod žena itd. Pored toga, Band 8 mjeri i nivo stresa.

Smart Band 8 nudi i mnoštvo različitih kaiševa za svačiji ukus.

Izvor:bajtbox