Nova Microsoftova mapa korona virusa omogućava praćenje broja slučajeva COVID-19 u zemljama širom svijeta i svakoj državi u SAD-u

Objavjeno: 16.03.2020.
Nova Microsoftova mapa korona virusa omogućava praćenje broja slučajeva COVID-19 u zemljama širom svijeta i svakoj državi u SAD-u

Nova mapa koju je stvorio Microsoftov Bing tim ljudima pruža jednostavan način da prate širenje COVID-19, preneseno je u ponedeljak iz The Verge-a.

Interaktivna mapa daje ažurne informacije o broju potvrđenih slučajeva širom svijeta i analizira broj aktivnih slučajeva, oporavljenih slučajeva i smrtnih slučajeva po zemljama kao i svakoj državi SAD-a.

Možete da kliknete na bilo koju zemlju ili državu da biste pronašli povezane članke za taj određeni region. Međutim, možda bi bilo najbolje ne koristiti ga za otkrivanje novinskih članaka - neki od ponuđenih članaka su nebitni ili zastareli, pokazala je analiza koju je izvršio The Verge.

No, čini se da se podaci o broju potvrđenih slučajeva COVID-19 redovno ažuriraju; alat crpi podatke iz izvora uključujući VHO, Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti i američki CDC.

Vrijedi napomenuti da ovo nije veb sajt koji je kreirala tehnološka kompanija o kojoj je predsjednik Trump govorio krajem prošle sedmice, a koju je kreirao Google. Google takođe radi na alatima za pružanje informacija o virusu, uključujući veb lokaciju koja će pomoći u upravljanju dijagnozom i lečenjem koronavirusa.

Google je, kako se izveštava, bio u strahu kad je predsednik Trump najavio da će vlada sarađivati s Google-om u izradi takvih alata, ali sada je Google u procesu izrade informativnog veb sajta i personalizovanih servisa za dijagnozu. Međutim, navodi Akios da će alati biti manje ambiciozni od Trumpovog opisa.

Pogledajte mapu ovdje.