Novo doba mobilnih aplikacija za m:tel

Objavjeno: 07.11.2012.
Novo doba mobilnih aplikacija za m:tel
Od 7. novembra m:tel u Crnoj Gori pokreće konkurs za izradu aplikacija za smart telefone. Kompanija m:tel je predstavila novine u ponudi koje se konkretno odnose na savremeni svijet aplikacija u redizajniranom MONDO portalu i m:tel App Centru. Takođe, Kompanija m:tel je pokazala svoju društvenu odgovornost i organizovanjem konkursa za izradu aplikacija, koji počinje sedmog novembra i traje tri mjeseca. Osim vrednih nagrada, konkurs omogućava da pet odabranih učesnika takmičenja sarađuju sa m:tel-om na promociji servisa m:tel App Builder u cilju plasmana na lokalno tržište, te da na taj način i zarade.

Izvršni direktor m:tel-a Vladimir Lućić istakao je da od danas svest o mobilnom internetu u Crnoj Gori neće biti ista, jer će Kompanija m:tel podići internet kulturu na viši nivo. “Naša kompanija od danas, možemo sasvim sigurno reći, podiže tehnološki nivo razvoja mobilnog interneta na viši nivo jer omogućavamo novi pogled na mobilni svet, ne samo za naše korisnike, već i za ukupnu crnogorsku javnost”, istakao je Lučić.

“U skladu sa očekivanjem korisnika i sve većim brojem smartphone uređaja na domaćem tržištu, Kompanija m:tel je uvela MONDO Smart zonu, koju čine: redizajnirani MONDO portal, odnosno odeljak “Komunikacije”, nova Android sekcija, MONDO Android aplikacija, m:tel App Centar i m:tel App Builder servis, pomoću kojeg se mogu napraviti istovremeno aplikacije za više operativnih sistema (Android, IOS, Windows Mobile i Bada).

MONDO mobilni portal u potpunosti je redizajniran, unapređen i funkcionalno prilagođen pametnim telefonima. Pristupa mu se s nove adrese: http://m.mondo.me. Novi izgled i usklađenost sa smartphone tehnologijama omogućavaju lakše i jednostavnije čitanje sadržaja, njegovu pretragu i navigaciju na samom portalu.

Korisnicima je na raspolaganju i potpuno nova MONDO aplikacija, za uređaje sa Android operativnim sistemom. MONDO aplikacija je besplatna i već je dostupna za preuzimanje iz m:tel App Centra. MONDO Smart zona ima novu Android sekciju u okviru koje se nalaze opisi i recenzije najboljih besplatnih Android aplikacija i igara. Aplikacije su dostupne za preuzimanje preko m:tel App Centra i istoimene aplikacije. Zbog lakšeg snalaženja i korišćenja m:tel App Centra, svi sadržaji u njoj su raspoređeni po kategorijama. Posebno se vodilo računa o kategoriji “Domaće aplikacije”, u okviru koje se nalazi izbor najboljih aplikacija sa domaćeg tržišta.

Kompanija po ko zna koji put dokazuje svoju društvenu odgovornost i poziva sve zainteresovane da se priključe zanimljivom takmičenju “m:tel App Builder liga”, koje ima za cilj da upozna širu publiku sa tim šta su: aplikacije, pametni (smart - smartphone) uređaji i koliko korisni mogu biti. Takmičenje je interesantno i za naprednije korisnike u domenu: interneta, mobilnih telefona i novih tehnologija, kao i dizajnere, programere i developere, koji imaju šansu da pokažu svoju kreativnost i znanje, da osvoje vredne nagrade i nauče da koriste novi alat za svoj posao. Učesnici takmičenja imaju šansu da osvoje neku od super nagrada: Samsung Galaxy S III, Galaxy Note ili Samsung Galaxy S II. Pored ovih nagrada, kompanija m:tel odabraće pet takmičara i ponuditi im saradnju na promociji servisa “m:tel App Builder”. Nagrade se dodeljuju za prva tri mesta u tri kategorije: najbolje adaptirani web sajt, najbolji dizajn i najbolja ideja, koje će ocenjivati komisija, a biće izabrana i najbolja aplikacija prema glasovima korisnika aplikacije, čiji će autor dobiti Samsung Galaxy Tab. Svaka prijavljena aplikacija, koja bude odobrena, imaće svoju stranu na sajtu tako da korisnici koji preuzmu aplikaciju mogu i da je ocenjuju.

Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Predrag Stanišić zahvalio se Kompaniji m:tel, a posebno njenom menadžmentu, na ovakvoj inicijativi i rekao: “Kod nas posebno zadovoljstvo izaziva činjenica da nam se javljaju kompanije koje se bave naprednim tehnologijama i predlažu konkretnu saradnju. One očigledno prepoznaju kvalitet naših studenata i studija i uvažavaju značaj koji ima Univerzitet Crne Gore po crnogorsko društvo. Ovo je pravi put za odabir kvalitetnih kadrova, popularizaciju nauke i visokih tehnologija. Ulaganje u mlade je jedini put u napredak i firme i Univerziteta i društva u cjelini. Kompanija m:tel je jedan od lidera u industriji visokih tehnologija u Crnoj Gore i bez sumnje se radi o društveno odgovornoj kompaniji. Uvjeren sam, stoga, da će ova saradnja biti na obostrano zadovoljstvo i korist" istakao je Stanišić.