Samsung nagovještava nove funkcije

Objavjeno: 02.11.2020.
Samsung nagovještava nove funkcije

Samsung već neko vrijeme nudi beta verzije svog One UI 3.0 softvera, a izgleda da se kompanija sada sprema za zvaničnu objavu. Samsung je ažurirao svoju zvaničnu One UI stranicu, prikazujući nove funkcije interfejsa i sugerišući veoma skoru objavu.

Vjeruje se da će One UI 3.0 na uređaje početi da pristiže tokom ovog mjeseca, a prvo se očekuje na Galaxy S20 seriji, a potom na Note20 modelima. Nakon toga se u narednim mjesecima očekuje na više modela iz višeg i srednjeg segmenta.

Neke od funkcija jasno ukazuju na to da će fleksibilni telefoni najviše profitirati od novih funkcija, što sugeriše i da će Galaxy Z Fold 2 i Z Flip uskoro dobiti ažuriranje.

sam2_444.jpg


One UI 3.0 donosi poboljšanja za Quick panel, koja omogućavaju korisnicima da se bez problema prebacuju između muzike i videa. Notification panel će nuditi više informacija, prikazujući poruke iz nekoliko aplikacija na jednom mjestu.

Nova verzija koriničkog interfejsa će poboljšati korisničko iskustvo na telefonima koji imaju neobične veličine i odnose stranica (prvenstveno fleksibilni telefoni). Aplikacije će se prilagođavati glavnom ekranu kada je uređaj otvoren, i vraćati se u standardnan format kada se telefon sklopi.

Multi-Active Window će korisnicima omogućiti da podele ekran na polovine ili na tri dela, što će pomoći kod multitaskinga. Postojaće mogućnost prebacivanja aplikacija između ovih sekcija i menjanja njihove veličine.

sam3_126.jpg

Dual Preview i Read Cam Selfie su funkcije koje koriste dual-screen pregled na Galaxy Fold telefonima, omogućavajući kreiranje selfija glavnom kamerom, uz korišćenje ekrana za pregled snimaka.

Dynamic Lock Screen omogućava da se dobije različita fotografija pozadine svaki put kada se uređaj otključa. Za naprednije prilagođavanje, tu su funkcije poput kreiranja pokretnih pozadina, prilagođavanje S Pen Air komandi, Pointer i drugo.

sam4_25.jpg

Kompletan changelog izmhena koje se očekuju sa One UI 3.0 softverom je dostupan ovdje.

Izvor: PhoneArena