Samsung Note tablet konačno u prodaji (video)

Objavjeno: 16.08.2012.
Samsung Note tablet konačno u prodaji (video)
Novi Samsungov Android tablet, Note 10.1, od je sada u prodaji. Samsung njime targetira obrazovni i poslovni sektor.Iako ga optužuju da kopira Apple, postoji nešto po čemu se Samsung vrlo jasno razlikuje. Ne postoji jedan tablet ni smartfon, već veći spektar različitih proizvoda, kako bi se zadovoljile različite potrebe kupaca. Novi u porodici Samsung tableta je Samsung Note 10.1, S Pen, koji je od juče u prodaji na američkom, britanskom i tržištu Južne Koreje.
Ovo je prvi Samsungov Android tablet opremljen stajlusom, ima mogućnost pokretanja dvije različite aplikacije na ekranu (split screen), a što se hardverskih specifikacija tiče, tu je 4-jezgarni procesor i 2GB RAM-a. Note tablet ima 10,1-inčni WXGA LCD ekran, prednju kameru rezolucije 1,9 i glavnu rezolucije 5 megapiksela.

Ovakav uređaj trebalo bi da bude privlačan ljudima u obrazovnom i poslovnom sektoru, nadaju se iz Samsunga, a tome će pomoći i mogućnost prepoznavanja ručno zapisanih formula i geometrijskih oblika.

Za Wi-Fi verziju sa 16GB potrebno je izdvojiti 499 dolara, dok je 549 dolara cijena 32GB modela.

Note 10.1 prvi put je predstavljen javnosti na ovogodišnjem MWC kongresu u Barseloni.

Samsung je ovim povodom objavio i da je prodato 10 miliona Galaxy Note smartfona, a naslednika ovog modela očekujemo krajem avgusta.



izvor: b92