Sledeći Apple Watch donosi brojna poboljšanja, evo šta se očekuje

Objavjeno: 27.07.2023.
Sledeći Apple Watch donosi brojna poboljšanja, evo šta se očekuje

Iako je trenutno Apple Watch Series 8 najbolji pametni sat na tržištu, mnogi s nestrpljenjem iščekuju Apple Watch Series 9 i njegova potencijalna poboljšanja.

Očekuje se da će sledeći Apple Watch doneti brojne nove funkcije koje će unaprediti komunikaciju, praćenje aktivnosti, povećati bezbednost i još mnogo toga.

Iako su dostupne samo pojedine glasine, izgleda da će Apple Watch Series 9 biti više inkrementalna nadogradnja u poređenju sa Series 8. Uprkos tome, očekuje se da će Apple ipak unaprijediti nekoliko hardverskih komponenti. Prema glasinama i najnovijim vestima koje vode do lansiranja modela sledeće generacije, poređenja između Apple Watch Series 9 i Apple Watch Series 8 sugerišu sličan dizajn i manje promjene u fizičkom izgledu.

Ne postoji ništa primetno u smislu dizajna što bi razlikovalo Apple Watch Series 8 od Apple Watch Series 7 osim opcija boja. Dakle, moguće je da će Apple Watch Series 9 doći u ekskluzivnim bojama, možda onima koje će odgovarati iPhoneu 15 ili iPhoneu 15 Pro, piše Tom's Guide.

Apple obično predstavlja nekoliko ekskluzivnih funkcija sa svakom novom verzijom svog pametnog sata. Apple Watch 8 dobio je senzor temperature kože koji obaveštava o praćenju ciklusa dok je Apple Watch 7 debitovao s QWERTY tastaturom.

Izgleda da će funkcije Apple Watch Series 9 biti usmerene prema nadogradnji watchOS-a 10. Prema onome što znamo iz javne beta verzije watchOS-a 10, očekuje se redizajnirano iskustvo početnog ekrana softvera s novim vidžetima i Smart Stacks opcijom koja će doneti značajno poboljšanje korisničkog iskustva. Tu će biti i novi brojčanici sata, dodane vrste vežbanja, osvežene aplikacije i druga poboljšanja koja čine watchOS 10 jednim od najznačajnijih softverskih ažuriranja za Apple Watch poslednjih godina.

Trajanje baterije

Apple Watch Series 8 ima 18 sati trajanja baterije uz redovno praćenje fitnesa, spavanja i mogućnost uviek uključenog ekrana. Ali Apple Watch način rada s niskom potrošnjom onemogućava određene funkcije koje troše energiju, dok uređaj ostaje uglavnom upotrebljiv. S uključenim načinom niske potrošnje, Apple Watch može da traje do 36 sati.

Istina je da ne možemo očekivati da će Apple Watch trajati dugo kao neki Fitbit ili Garmin satovi. Iako Apple Watch Ultra traje do 60 sati u načinu rada niske potrošnje energije, nismo optimistični da će sledeći vodeći Apple Watch doživeti produžetak trajanja baterije. Ipak, Apple bi mogao da nas iznenadi.

Apple je postavio visoku lestvicu za pametne satove pre nekoliko godina, što znači da su povremena poboljšanja i dalje vredna pažnje. Međutim, konkurencija u segmentu pametnih satova takođe postaje sve jača i bolja. S obzirom na to, velike nadogradnje koje se očekuju za Apple Watch Series 9 mogu mu omogućiti da ostane lider na tržištu nosivih uređaja.

Izvor: b92