Štitite svoj novac na internetu bolje i jače

Objavjeno: 31.08.2012.
Štitite svoj novac na internetu bolje i jače
Nova tehnologija simbolično nazvana Safe Money, kreirana je da pruži najbolju zaštitu za plaćanje preko interneta. Safe Money obuhvata širok spektar instrumenata za zaštitu od bankovnih prijetnji. Na primer, obuhvata tehnologiju kreiranu da potvrdi autentičnost onlajn prodavnica ili bankovnih web sajtova, alate koji skeniraju slabosti računara, kao i namjenski izolovani režim pretraživača. Tehnologija Safe Money, takođe obuhvata i alatku koja se suprotstavlja praćenju otkucaja na tastaturi u zaštićenim pretraživačima i pruža mogućnost korišćenja klasične hardverske tastature prilikom unosa bankovnih podataka, umjesto virtelne tj. ekranske. Kroz 15 testova, koje je uradila grupa Matousec.com, analizirano je koliko je koji proizvod efikasno riješio problem virusa koji je pokušao da ukrade informacije u vezi sa finansijama. Testiranje je obuhvatalo simulaciju ponašanja nekog zloćudnog programa koji pokušava da ukrade podatke sa popularnih sajtova kao što su PayPal i eBay.

Proizvod Kaspersky Internet Security 2013 se pokazao izuzetno dobrim u svakom testu i osvojio je maksimalnih 15 poena iz 15 testova. S druge strane, polovina od 14 proizvoda koji su bili obuhvaćeni ovim testiranjem, nije uspjela uspješno da završi nijedan test: uvijek bi zlonamjerni program uspio da ukrade informacije.

Drugi proizvod koji je uspjeo da prođe svih 15 testova bio je poslovno orijentisani program Trusteer Rapport. Iz oblasti potrošačkog softvera, samo još jedan program uspješno je riješio osam od 15 testova.