UPOZORENJE! - Prevara u ime “Pošte Crne Gore”

Objavjeno: 29.09.2023.
UPOZORENJE! - Prevara u ime “Pošte Crne Gore”

Već neko vrijeme u Crnoj Gori stižu poruke koje pozivaju na ažuriranje podataka kod "Pošte Crne Gore". Radi se o jednoj od metoda internet prevara, tzv. phishing napadima, kojima prevaranti pokušavaju dobiti osjetljive korisničke podatke. Njihova meta možemo biti svi, jer podaci koje "uhvate" omogućavaju razne druge zloupotrebe - omogućavaju pristup internet uslugama i našim bankovnim računima, ukoliko su mete klijenti banaka.


U SMS ili Email poruci se nalazi link koji navodno vodi do web stranice "Pošte Crne Gore", ali zapravo je riječ o lažnoj stranici na kojoj se prikazuje informacija o "statusu pošiljke" koja će navodno biti vraćena zbog nejasne adrese. Zatim, od vas se traži da ažurirate svoje podatke. Međutim, pri ažuriranju podataka, traže i informacije o vašoj kreditnoj kartici, koje će kasnije biti zloupotrijebljene.


Želimo vas upozoriti da budete oprezni kada dobijete poruke koje traže da šaljete lozinke ili informacije o vašim bankovnim računima.

BUITE OPREZNI: Neki napadi su takođe usmjereni na širenje virusa, trojanaca i drugih prijetnji koje se mogu automatski instalirati klikom na zlonamjerni link.