Zavirite u iPhone 15: Niko ne govori o ovome VIDEO

Objavjeno: 18.10.2023.
Zavirite u iPhone 15: Niko ne govori o ovome VIDEO

Osnovni iPhone 15 model našao se na radnom stolu popularnog YouTube kanala JerryRigEverything, gdje je rastavljen.

Zak sa YouTube kanala JerryRigEverything odlučio je da nam pokaže šta se nalazi u unutrašnjosti osnovnog iPhone 15 modela.

Jutjuber ističe da, iako je Apple olakšao proces servisiranja novih iPhone modela, i dalje je prilično teško rasklopiti iPhone 15.

Servisiranje je i dalje rezervisano u najvećoj meri za Apple i ovlašćene servisere, jer je svaka od komponenti koje su zamenjive povezana sa matičnom pločom i softverski je zaključana.

Kako se navodi u videu, Apple trenutno naplaćuje 169 dolara za zamenu oštećene poleđine iPhone 15 modela, na kojoj je dominantna površina za punjenje.

Zak ističe da je Apple veliku pažnju posvetio recikliranju i ponovnom korišćenju materijala.

U iPhone 15 liniji Apple je koristio reciklirane materijale za različite elemente telefona, što je stvar o kojoj gotovo niko ne govori.

Metalni okvir je kreiran od legure aluminijuma i cinka, što znači da Apple ponovo koristi aluminijum 7000 serije za osnovni iPhone 15.

Prednja strana se uklanja poput poleđine, a za servisiranje displeja i pratećih elemenata Apple naplaćuje 279 dolara.

Poruka za kraj bi bila da držite svoj novi iPhone u zaštitnim maskama i futrolama, kao i da pažljivo rukujete njime jer je popravka prilično skupa.

Izvor: